Veterinær kiropraktik

Alle dyr kan have gavn af veterinær kiropraktik. Fra de yngste til de ældste kan kiropraktik være et stærkt redskab til at forebygge eller afhjælpe smerter og helbredsproblemer. Kiropraktik sikrer, at dit dyr arbejder inden for sit maksimale præstationspotentiale, har den bedste livskvalitet og opretholder en god sundhedstilstand. Selv ved kroniske problemer kan kiropraktik være med til at forebygge yderligere forværringer og hjælpe dit dyr til det bedste liv med den gældende sygdom.

Kiropraktik er en del af en sund livsstil – uanset dit dyrs alder og sundhedsstatus.

På Buddinge Dyreklinik er Dyrlæge Katie Melick og Dyrlæge Trine Ahlmann Hansen omfattende videreuddannet i veterinær kiropraktik. Du kan læse mere dybdegående information om veterinær kiropraktik nedenfor.

Professionel dyrlæge i Bagsværd

Derfor bør du vælge os

Hvad siger vores kunder?

Dejligt sted!

Man mærker helt fra starten, at de virkelig er der for dyrene. Støtter i øvrigt også foreningen HusForbi, og deres sælgere på forskellig vis. Absolut et sted jeg gerne anbefaler! Har selv kørt de 20 km adskillige gange. Der er gratis parkering ved indgangen – husk skiven :-)

Super godt!

Blev taget godt i mod, og fik behandlet vores hund. God stor receptionen og vente areal hvis der er flere dyr. Standard priser. Gode parkeringsforhold. Centralt i Bagsværd. Tæt på stationen.

Altid god service

Hjælpsomt personale. Hurtig til at få en tid samme dag som man ringer. Ingen lange vente tider på telefonen. Også kan vores hund altid godt lide at komme der :-)

Stor anbefaling

Skulle havde styr på katten da han ikke var på toppen. De fik kørt ham igennem samme dag som jeg ringede og løste problemet. Samtidig virker de oprigtigt glade og bekymrede for dyrne

Dejligt sted!

Man mærker helt fra starten, at de virkelig er der for dyrene. Støtter i øvrigt også foreningen HusForbi, og deres sælgere på forskellig vis. Absolut et sted jeg gerne anbefaler! Har selv kørt de 20 km adskillige gange. Der er gratis parkering ved indgangen – husk skiven :-)

Super godt!

Blev taget godt i mod, og fik behandlet vores hund. God stor receptionen og vente areal hvis der er flere dyr. Standard priser. Gode parkeringsforhold. Centralt i Bagsværd. Tæt på stationen.

Altid god service

Hjælpsomt personale. Hurtig til at få en tid samme dag som man ringer. Ingen lange vente tider på telefonen. Også kan vores hund altid godt lide at komme der :-)

Stor anbefaling

Skulle havde styr på katten da han ikke var på toppen. De fik kørt ham igennem samme dag som jeg ringede og løste problemet. Samtidig virker de oprigtigt glade og bekymrede for dyrne

Hvorfor kiropraktik til dit dyr?

Kiropraktik er ikke en symptombehandling som mange andre behandlingsformer. Når vi behandler et dyr med kiropraktik, går vi direkte til sagens kerne. Vi behandler årsagen til symptomerne, det vil sige selve problemet, der forårsager symptomerne. En kiropraktisk behandling optimerer kroppen, så den bliver i stand til at hjælpe sig selv. Derigennem genetableres en afbalanceret og velfungerende krop.

Selve teknikken er mild og behagelig – langt de fleste dyr nyder at blive behandlet. Vi genopretter leddenes normale bevægelighed ved hurtige, effektive tryk på de specifikke områder med nedsat bevægelighed. Det hele er uden brug af instrumenter – vi bruger kun vores hænder og krop.

På figuren ovenfor ses hvad der sker, hvis en ryghvirvel låser, det vil sige sætter sig fast, eller ikke bevæger sig, som den skal. Det ses, at det ikke kun er den låste ryghvirvel, der påvirkes, men også de omkringliggende ryghvirvler. Det kan altså påvirke en større del af ryggen, når en ryghvirvel ikke bevæger sig optimalt.

Hvad er veterinær kiropraktik?

Kiropraktik tager udgangspunkt i nervesystemet og er en holistisk behandlingsform.

Nervesystemet fungerer ved, at hjernen sender beskeder til rygmarven. Rygmarven fordeler disse beskeder og sørger for, at de kommer ud til de rigtige organer/muskler gennem et stort netværk af nerver. Nerverne løber ud mellem hver hvirvel i rygsøjlen til hele kroppen og fører de elektriske signaler ud til specifikke organer og muskler. Hvis alt fungerer, som det skal, resulterer det i specifikke, koordinerede og glidende bevægelser.

Hvis to ryghvirvler ikke bevæger sig, som de skal, eller slet ikke bevæger sig, vil det have indflydelse på nervernes evne til at transportere de elektriske signaler. Det betyder, at de muskler og organer, som de påvirkede nerver sender elektriske signaler til, ikke længere vil fungere optimalt. Der vil opstå lokal smerte og stivhed omkring de påvirkede led, og dyret vil begynde at kompensere, det vil sige bruge andre led og muskler i kroppen forkert. Det hele resulterer altså i, at dit dyr ikke præsterer optimalt, har smerter, bruger sin krop forkert og på længere sigt vil udvikle mere alvorlige symptomer.

I den kiropraktiske behandling genopretter vi leddenes normale bevægelighed og sikrer derved, at nervernes impulser kan komme frem til muskler og organer, så dit dyr bliver smertefrit og velfungerende igen.

De hyppigste spørgsmål jeg støder på, når vi snakker om kiropraktik til dit dyr:

Herunder kan du finde svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svar på det du leder efter, eller du bare gerne vil have det uddybet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kiropraktik kan give en kortvarig smerte, når vi trykker og justerer de steder, hvor dit dyr har ondt. Det er dog kortvarigt og efter de få sekunder vil dyret som regel have mindre smerter end før behandlingen. Hvis du selv har prøvet kiropraktik, fysioterapi eller massage kender du selv til det – det kan gøre ondt mens det står på, men efterfølgende er det meget bedre. Hvis vi kobler kiropraktikken med laserterapi, vil dit dyr have en bedre oplevelse, idet laser har en smertestillende effekt.

Antallet af kiropraktik-behandlinger er unikt for hver patient. Hvor mange gange dit dyr skal have kiropraktik afhænger for eksempel af hvad det fejler, hvor længe der har stået på (er det akut eller kronisk) og hvordan dit dyr responderer på kiropraktikken.

Der er generelt tre faser, dit dyr skal igennem, når vi behandler det med kiropraktik:

  • Induktions-fasen: De første kiropraktik-behandlinger gives hyppigt med 1-3 dages mellemrum, indtil der ses en klar forbedring. Der er oftest tale om 4-12 behandlinger. Hvis dit dyrs smerte / skade er akut, er det tit nok med en induktions-fase. Hvis dit dyrs smerte / skade er kronisk, kræver det flere kiropraktik-behandlinger og vi går videre til overgangs-fasen.
  • Overgangs-fasen: I den næste fase kan kiropraktikken gives med flere dages mellemrum. Her øger vi langsomt dagene mellem kiropraktikken indtil vi finder et vedligeholdelsesniveau for dit dyr. En typisk protokol vil være; 2x kiropraktik om ugen i nogle uger, så 1x kiropraktik om ugen, hernæst hver anden uge, hver tredje uge, og så videre, indtil vi finder et godt vedligeholdelses-niveau for dit dyr.
  • Vedligeholdelses-fasen: Den sidste fase af kiropraktikken er vedligehold. Her har vi fundet det optimale antal af dage / uger eller måneder, der kan gå mellem hver kiropraktiske behandling. Det optimale mellemrum mellem kiropraktikken er det, der er nok til at holde dit dyrs kroniske smerter / sygdom nede. De fleste af vores kroniske patienter kan holde deres smerter/sygdom nede med en kiropraktik-behandling om måneden.

Vigtigt: Vi bliver ikke ved med at behandle, hvis dit dyr ikke responderer. En god huskeregel er ”Better in four, or schedule no more”, altså, hvis dit dyr ikke på nogen måde har det bedre efter 4x kiropraktik, er der ingen grund til at fortsætte – så skal årsagen og behandlingen findes et andet sted.

Kiropraktik er utroligt effektivt til at fjerne smerter, bekæmpe lidelser i bevægelsesapparatet eller holde dem nede, hvis de er kroniske.

Hvis dit dyr fejler noget i bevægelsesapparatet eller har smerter i bevægelsesapparatet, anbefales at koble kiropraktikken med laserterapi/laserbehandling. Kiropraktikken arbejder primært med skelettet og indirekte med musklerne. Laserterapi/laserbehandling kan dog mere målrettet arbejde med dit dyrs muskler. Laser gør også mindre ondt. Hvis dit dyr har voldsomme smerter, kan laserterapien/laserbehandlingen virke smertestillende med det samme. Laserterapien/laserbehandlingen kan også få dit dyr til at slappe af, og det gør det meget lettere at arbejde med kiropraktikken efterfølgende. Vi anbefaler derfor altid de to i sammenhæng, især hvis dit dyr har store smerter.

Du kan se hvad priserne på kiropraktik under prissiden her. Der er mulighed for at købe behandlinger sammen, så du sparer penge.

Nej, dit dyr skal ikke bedøves eller sederes ved kiropraktik. Vi ved at der er nogle der gør det, og det kan have nogle fordele. For os er det dog vigtigt, at vi kan se hvordan dit dyr responderer på kiropraktik. Vi bruger dit dyrs signaler til at finde ud af, hvor det gør mest ondt, og hvor ondt det gør i forhold til sidst. Derved kan vi vurdere, hvordan kiropraktikken virker. Hvis dit dyr sederes/bedøves har vi ikke samme mulighed for at vurderer dets smerter, samt hvordan det responderer.

Der er som sådan ikke nogen bivirkninger ved kiropraktik. Det er heller ikke farligt, hvis dit dyr er i hænderne på en, der ved hvad han/hun laver. Hyppige ”bivirkninger” som ofte ses efter kiropraktik, kan være øget tarmaktivitet (luft i maven) og træthed. Der kan også opstå smerter andre steder end det behandlede område. Dette er normalt, og blot et udtryk for, at vi arbejder os ind til det egentlige problem. Bivirkningerne efter kiropraktik forsvinder inden for en dag efter behandlingen.

Ja, der er en række tilstande hvor det absolut frarådes at bruge kiropraktik. Fælles for dem er dog, at det kun er lokalt. Så har dit dyr for eksempel brækket benet, skal det selvfølgelig ikke have kiropraktik på det ben. Det kan til gengæld være gavnligt at give det kiropraktik andre steder i kroppen. Når dit dyr for eksempel har brækket benet, vil det gå skævt og overbruge andre områder. Det samme gør sig også gældende ved for eksempel diskusprolaps. Det påvirkede område behandles ikke, men andre områder kan med fordel behandles med kiropraktik for at mindske smerter og øge dyrets livskvalitet.

Hvis du er i tvivl, så ring – 44 98 04 24. Så kan vi guide dig, så du kan finde frem til det, der er bedst for dit dyr.

Det er desværre svært at forklare vores kære dyr, at de skal passe på sig selv. Når dit dyr får det markant bedre som følge af kiropraktikken, kan det resultere i overaktivitet. Det kan være din hund overvurderer sine evner, og jager en kat. Det kan være din kat tror, at den er klar til at hoppe op/ned fra sit høje yndlingssted. Hvis det sker, kan vi for det meste klare det med en serie af 3-6 behandlinger med 1-7 dages mellemrum, og din firbenede ven vil være tilbage til normal.

Et andet scenarie er, hvis du er blevet forhindret i at komme til dine behandlinger i vedligeholdsfasen. Hvis dit dyr med kronisk smerte/skade har gået flere måneder uden kiropraktik og er begyndt at udvise symptomer igen, kræver det desværre tit at vi starter helt forfra med en ny induktionsfase. Derfor er det meget vigtigt at gøre alt hvad du kan for at overholde aftalerne i vedligeholdelsesfasen.