Det sidste besøg

Vi ved alle, at dagen kommer, hvor man skal sige farvel til sit højt elskede kæledyr.

Vi på Buddinge Dyreklinik har fuld forståelse for, at det kan være en tung og svær beslutning, som kan være forbundet med mange tanker og følelser, og vi er naturligvis altid klar til en snak om dette.

Når beslutningen er taget, vil vi altid gerne gøre vores bedste for at efterkomme ønske om en tid hurtigst muligt.

Alle medlemmer af familien, som ønsker at være med, er naturligvis velkomne.

Når I ankommer til klinikken, vil I blive modtaget af dyrlægen. Vi vil indfinde os i et konsultationsrum, hvor vi i ro og mag bl.a. gennemgår Jeres ønsker, hvordan selve proceduren kommer til at foregå, samt en snak omkring begravelse eller kremering. Det er helt op til hver enkelte, om man ønsker at være med under hele- eller kun dele af forløbet.

Selve proceduren foregår ved, at dyret først gives en bedøvende og smertestillende indsprøjtning. Dyret falder herefter stille og roligt i så dyb søvn, at det bliver bevidstløst. Det vil sige, at dyret nu er i fuld narkose, og ikke længere er i stand til at registrere sanseindtryk eller føle smerte.

Når dyrlægen har konstateret, at dyret er bevidstløst, indgives endnu en sprøjte med bedøvelsesmiddel, men denne gang i en så høj koncentration, at hjertet indenfor ganske kort tid vil stoppe med at slå.

Der findes flere muligheder, når Jeres kæledyr skal sendes afsted på sin sidse rejse. Man må gerne begrave sit dyr, f.eks. hjemme i haven, blot findes der nogle praktiske forhold, som man bør være opmærksom på, de kan ses her.

Man kan også vælge, at lade sit dyr kremere. Her findes flere muligheder;

  • Kremering, fælles
  • Kremering til urne
  • At få lavet et unikt smykke eller en mindeplade ud af dyrets aske

Læs her om de forskellige muligheder, eller se nedenstående video.

Professionel dyrlæge i Bagsværd